Skvělá grilovací sezona s grily Gallet GRI660 a GRI630

Grilovací sezona je v plném proudu a k tomu je potřeba spousta inspirace na nevšední i nápadité recepty pro Vás, přátele i rodinu, aby bylo každé grilování jedinečné. Čtěte dále a objevte zajímavé tipy a recepty pro vegetariány i masožravce.

 

Pikantní marináda na grilovaný hermelín (4 kusy)

Ingredience:

4 Hermelíny

Olej

Červená paprika uzená (sušená)

Chilli

Sušená rajčata

Sůl, pepř

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Do 1,5 dl oleje přidáme polévkovou lžíci uzené červené papriky, 2-3 špetky chilli, sůl, pepř a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Marinádu důkladně promícháme, hermelíny rovnoměrně potřeme připravenou směsí, zabalíme je jednotlivě do alobalu a necháme přes noc v lednici.

 

Kuřecí stehýnka/křidýlka v hořčicovém kabátku

Ingredience:

Kuřecí prsa, kuřecí křidýlka nebo stehýnka

Olej

Plnotučná hořčice

Hrubozrnná hořčice

1 stroužek česneku

Červená paprika (sušená)

Kmín, sůl, pepř

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Do hrníčku dáme asi 1,5 dl oleje, přidáme 2 čajové lžičky plnotučné hořčice, jednu lžičku hrubozrnné hořčice, rozetřený stroužek česneku, špetku červené papriky, čajovou lžičku kmínu, sůl, pepř. Marinádu důkladně promícháme, naložíme do ní kuřecí maso a necháme dvě hodiny naložené v lednici, aby se chutě propojily.

 

Čočkový burger

Ingredience:

Čočka

Quinoa

1 Větší mrkev

Olej, vejce, čenek, strouhanka

Bobkový list, sůl, pepř, majoránka

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

V neosolené vodě společně uvaříme jeden hrnek čočky a hrst quinoi s nadrobno nakrájenou mrkví. Vodu opepříme, přidáme dva bobkové listy a čajovou lžičku majoránky a vaříme asi 20 minut – než je čočka měkká. Poté vše scedíme, přesypeme do mísy, přidáme lžičku oleje a rozmačkáme vidličkou na hrubší směs. Přidáme dvě vejce, sůl, pepř, rozetřený stroužek česneku a dochutíme majoránkou dle chuti. Přisypeme dvě polévkové lžičky strouhanky a opět důkladně propracujeme. Vzniklou směs můžeme mokrýma rukama porcovat na jednotlivé placky na burgery, potřít olejem a nechat odležet asi hodinu před samotným grilováním mezi dvěma archy pečícího papíru.

Čočkový burger se pak bude skvěle vyjímat v bulce společně s volským okem, hořčicí, nakládaným okurkem, opečenou červenou cibulkou, rajčetem a salátem.

více o výrobku Gril Gallet Chartres GRI 660
více o výrobku Gril Gallet Rochefort GRI 630 černý

Publikováno 13.4.2017