Grilovací sezona je v plném proudu a k tomu je potřeba spousta inspirace na nevšední i nápadité recepty pro Vás, přátele i rodinu, aby bylo každé grilování jedinečné. Čtěte dále a objevte zajímavé tipy a recepty pro vegetariány i masožravce.
4 Hermelíny
Olej
Červená paprika uzená (sušená)
Chilli
Sušená rajčata
Sůl, pepř
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Do 1,5 dl oleje přidáme polévkovou lžíci uzené červené papriky, 2-3 špetky chilli, sůl, pepř a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Marinádu důkladně promícháme, hermelíny rovnoměrně potřeme připravenou směsí, zabalíme je jednotlivě do alobalu a necháme přes noc v lednici.
Kuřecí prsa, kuřecí křidýlka nebo stehýnka
Olej
Plnotučná hořčice
Hrubozrnná hořčice
1 stroužek česneku
Červená paprika (sušená)
Kmín, sůl, pepř
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Do hrníčku dáme asi 1,5 dl oleje, přidáme 2 čajové lžičky plnotučné hořčice, jednu lžičku hrubozrnné hořčice, rozetřený stroužek česneku, špetku červené papriky, čajovou lžičku kmínu, sůl, pepř. Marinádu důkladně promícháme, naložíme do ní kuřecí maso a necháme dvě hodiny naložené v lednici, aby se chutě propojily.
Čočka
Quinoa
1 Větší mrkev
Olej, vejce, čenek, strouhanka
Bobkový list, sůl, pepř, majoránka
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
V neosolené vodě společně uvaříme jeden hrnek čočky a hrst quinoi s nadrobno nakrájenou mrkví. Vodu opepříme, přidáme dva bobkové listy a čajovou lžičku majoránky a vaříme asi 20 minut – než je čočka měkká. Poté vše scedíme, přesypeme do mísy, přidáme lžičku oleje a rozmačkáme vidličkou na hrubší směs. Přidáme dvě vejce, sůl, pepř, rozetřený stroužek česneku a dochutíme majoránkou dle chuti. Přisypeme dvě polévkové lžičky strouhanky a opět důkladně propracujeme. Vzniklou směs můžeme mokrýma rukama porcovat na jednotlivé placky na burgery, potřít olejem a nechat odležet asi hodinu před samotným grilováním mezi dvěma archy pečícího papíru.
Čočkový burger se pak bude skvěle vyjímat v bulce společně s volským okem, hořčicí, nakládaným okurkem, opečenou červenou cibulkou, rajčetem a salátem.
více o výrobku Gril Gallet Chartres GRI 660