Zdravé domácí zmrzliny s Gallet HS 703, bez cukru a mléka
Výroba zdravé domácí zmrzliny vůbec nemusí být těžká! Hned vám ukážeme, jak na jednoduchou přípravu delikatesního dezertu.
Zde je k dispozici krátký videorecept a pro další inspiraci čtěte dále!
https://www.youtube.com/watch?v=mXjRyrprepA

Než začneme, bude se hodit pár obecných tipů:
- Před zmrazením banán oloupeme a naporcujeme na menší kusy, aby se pak lépe mixoval
- Před mixováním necháme zmrazené ovoce povolit asi 5-10 minut v pokojové teplotě
- Broskve je lepší zbavit slupky, u pomeranče je dobré oloupat každý jednotlivý dílek, abychom se vyhnuli nechtěné hořkosti
- Banán používáme jako základ hlavně pro šťavnatější ovoce jako jsou maliny, jahody, pomeranč, aby byla zmrzlina krémová
- U méně šťavnatého ovoce jako jsou meruňky, není nutné banán používat jako základ. Pokud banán přidáváme, postačí menší množství
- Nebojte se vyzkoušet přidat oříšky, čerstvé bylinky, skořici, vanilku nebo kakao. Zmrzlině to dodá svěžest, zajímavou chuť a křupavost
- Ujistěte se, že ovoce na zmrzlinu je opravdu zralé a sladké. Tím se vyhnete dodatečnému doslazování
- Oříšky pouze vmícháme do už rozmixované hmoty
Banánová zmrzlina:
6 mažených banánů
lžíce kakaa (raw nebo holandského)
čajová lžička skořice
rozmixujeme
vmícháme hrst oloupaných a nasekaných mandlí
Zmrzlina z babiččiny zahrádky:
6 zralých sladkých meruněk (předem zmražené)
3 zralé oloupané broskve (předem zmrazené)
snítka meduňky
šťáva z 1/4 citronu
Pomerančové osvěžení:
5 mrazených banánů
2 pomeranče (důkladně zbavené slupky každého měsíčku)
snítka máty
více o výrobku Stolní mixér Gallet Santé HS703 černý
Publikováno 20.4.2017