Borůvkový cheesecake s porcí bílkovin, vlákniny a vitamínů

Cheesecake jinak? Zdravě, jednoduše a bez výčitek !!

Cheesecake je typický anglický dezert, se kterým se nyní již běžně setkáváme v kavárnách, čajovnách a restauracích. Jeho základem je tenká spodní pečená vrstva pokrytá silnou vrstvou vláčného tuhého krému, který může být i ochucený. Konečnou tečku pak tvoří různé zdobení a dochucení, které z jednoho klínku dortu udělá to pravé potěšení ke kávě nebo čaji.

Receptů nalezneme velkou spoustu. Variant je nespočet a alternativ ještě více. Jelikož je to typický britský recept, tak je jasné, že se bude skládat z ikonických britských surovin, které se nám tady v České republice hůře shání. Například takový typický cream cheese (Philadelphia), který je chutí, a hlavně strukturou podobný naší Lučině nebo pomazánkovému máslu, obtížněji hledá v regálech a jeho cena také není zrovna potěšením. Zvláště, když potřebujeme více balení. Jako základ pro spodní vrstvu cheesecaku používají Britové typické čajové sušenky nazvané Digestive. Opět – mají svou specifickou chuť, složení i strukturu, které výslednému dezertu dávají tu originální chuť. U nás byste se hledají velmi těžko. Pokud bychom mohli dát tip, tak hodně těchto produktů naleznete v síti Tesco, která je původem britská, takže spousta potravin a pochutin zůstává společná.

Pokud ovšem uvážíte kalorickou hodnotu a cenu výsledného pravého cheesecake, tak se Vám do jeho přípravy možná zrovna dvakrát nebude chtít. Mnoho z Vás také hledá zdravější varianty mlsání, které nabídnou i nějakou tu přidanou hodnotu pro vaše tělo ve formě bílkovin, vlákniny a vitamínů.

Je nám potěšením, že můžeme spolupracovat se šikovnou bloggerkou a hlavně zapálenou tanečnicí a lektorkou jógy – Andy, která píše blog příhodně nazvaný Fit & Fabulous. Blog je nejen o cvičení, ale také o zdravé stravě a mlsání. Protože jak sama autorka píše, má ráda kávu a k ní nějakou tu dobrotu. Vyzkoušela připravit cheesecake v té méně kalorické podobě, který obsahuje vlákninu i bílkoviny. Hlavními ingrediencemi jsou ovesné vločky, ořechy a Skyr, jogurt islandského typu. Navíc, s přípravou jí pomohl náš vysokootáčkový mixér Gallet HS 703 Santé, a tak je jasné, že se moc rádi pochlubíme tím, co náš mixér dokáže za laskominy. Už jen fotografie u článku nám udělala chutě, a tak jsme se rozhodli, že se s vámi podělíme o její recept.

Celý recept a postup od Andy naleznete zde:  fitfab.cz borůvkový cheesecake

 

více o výrobku Stolní mixér Gallet Santé HS703 černý

Publikováno 7.11.2017